Over ons

Hoe is het idee ontstaan?

Na de opening van de fietsenwinkel van Ben de Ruiter ontstond het idee om met een aantal enthousiaste wielrenners samen te gaan fietsen. Al snel werd er elke maandagavond gefietst met als start- en eindpunt de winkel. Met na afloop tijd voor een praatje. Al snel werden er allerlei ideeën bedacht om het fietsen te promoten. In september 2016 ontstond voor het eerst het idee om een wielerwedstrijd te organiseren. Hoe mooi zou het zijn? Een professionele wedstrijd waarmee we heel veel fanatieke fietsers een plezier zouden doen én Nijkerk goed op de kaart zetten. In de maanden daarna kwam het idee nog regelmatig voorbij maar gebeurde er nog niets.

De oprichting van

 Stichting Wielersport Nijkerk

Begin 2017 werden de plannen concreet. De organisatie werd opgericht. Een enthousiaste groep met diverse kwaliteiten. We zochten contact met de KNWU om meer duidelijkheid te krijgen rondom de organisatie van een professionele wielerwedstrijd. Al snel werd duidelijk dat dit een behoorlijke klus was. Gelukkig wilden we allemaal graag en goed aan de slag. Een veelgebruikte kreet was ''of we doen het goed, of we doen het niet''. Stichting Wielersport Nijkerk werd opgericht met de volgende mensen: Ralph Eggenkamp (voorzitter) Ben de Ruiter (penningmeester) Anne Broersma (secretaris) Femke Broersma (tweede secretaris) Arno Snapper (bestuurslid) en André Luijk (bestuurslid). De inschrijving bij de Kamer van Koophandel werd snel geregeld en toen konden we echt van start. Als eerste werd er een vergunning aangevraagd bij Gemeente Nijkerk. Na 4 afspraken met de verantwoordelijke van de gemeente schreven we een compleet plan van aanpak. Daarna konden we de definitieve aanvraag indienen. Een belangrijk moment, want zonder vergunning geen Ronde van Nijkerk  Nu begon het wachten. Ondertussen vergaderde de stichting druk verder èn werden de eerste sponsors al benaderd.

De Ronde van Nijkerk is een feit

Eindelijk was het zover; de definitieve vergunning was er. Nu konden we echt verder met de organisatie. Allerlei zaken moesten er geregeld worden. Tijd om de bewoners van de binnenstad te informeren. En via de NOV de Nijkerkse ondernemers erbij te betrekken. Ook  gaven we een presentatie bij de ledenvergadering van toerfietsclub VOEK waar we een oproep deden voor vrijwilligers. Inmiddels heeft gemeente Nijkerk laten weten dat onze stichting in aanmerking komt voor een eenmalige subsidie én hebben zich al diverse sponsors aangemeld. Met heel veel plezier zijn we bezig geweest met alle voorbereidingen en op 2 juni 2018 was het zover; de eerste Ronde van Nijkerk!

 

Na het succes in 2018 is ook voor 2019 de Ronde van Nijkerk weer op de kalender terug te vinden! De tweede editie vindt plaats op 8 juni 2019, vanwege werkzaamheden op een vernieuwd parcours. De start en finish zullen wel gewoon nog op het prachtige plein in Nijkerk zijn. Wij hopen er samen met alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers weer een waar wielerspektakel van te maken!

Ronde van Nijkerk

Aftellen naar de ronde!

2 Juni 2018

Wedstrijd informatie

 

Op zaterdag 8 juni 2019 vindt de tweede editie van de Ronde van Nijkerk plaats. Na vele voorbereidingen hopen wij u andermaal te kunnen voorzien van een waar wielerspektakel! Op deze avond zullen er maar liefst vijf wedstrijden plaatsvinden. Eerst mag de jeugd laten zien wat ze in huis hebben. Aansluitend zal er een wedstrijd gehouden worden voor niet licentiehouders. Als laatste wedstrijd van de avond zal de officiële KNWU wedstrijd voor de Amateurs als afsluiter gelden.

 

Het programma van de avond zal er als volgt uitzien:

 

  • 17:45 Feestelijke opening van de Ronde van Nijkerk

 

  • 18:00 Dikke Banden Race voor 7-8 jarigen
  • 18:10 Dikke Banden Race voor 9-10 jarigen
  • 18:20 Dikke Banden Race voor 11-12 jarigen
  • 18:30 Huldiging Dikke Banden Races

 

  • 18:45 Funklasse/Prominenten wedstrijd
  • 19:15 Huldiging Funklasse/Prominenten wedstrijd

 

  • 19:45 KNWU Amateurs

                  Aansluitend huldiging KNWU wedstrijd

 

Alle wedstrijden zullen vanaf het plein in Nijkerk van start gaan.

 

Inschrijvingen

Afgelopen

Afgelopen.

Afgelopen

 Dikke banden race

8 Juni 2019

dikke banden race

De Dikke Banden Race bestaat uit drie wedstrijden van verschillende leeftijdscategorieën, 7/8 jarigen, 9/10 jarigen en 11/12 jarigen. Elke categorie rijdt twee rondes over het parcours. Iedereen die binnen de leeftijdscategorie valt mag meedoen, voor een helm wordt gezorgd.

Inschrijven

8 Juni 2019

funklasse/prominenten

De funklasse is een wedstrijd voor wielrenners zonder wedstrijdlicentie die het wel een keer leuk vinden om een wedstrijd te rijden. Deze wedstrijd zal maximaal 30 minuten duren. Iedereen vanaf 13 jaar mag meedoen, mits zij over een racefiets beschikken met een juiste outfit (helm verplicht).

Inschrijven

funklasse/prominenten

 

Parcours

Hieronder een overzicht van ons 1200 meter lange parcours dwars door de binnenstad van Nijkerk, middels een kaartoverzicht.

2019